Üdvözlet - Laurinyecz honlap

Csorvási Laurinyecz család


Tartalomhoz ugrás
Üdvözlöm a honlapomon!


Én Magam.
Több éve kutatom a csorvási Laurinyecz és velünk az idők folyamán BÁRMIKOR, BÁRMILYEN MÉLYSÉGŰ rokoni kapcsolatba került családok történetét, így többek között: Petrovszki, Vozár, Góg, Murvai, Stiegelmayer, Miklósik, Odrobinyák, Fecz, Baráth, Zalai, Sebestyén, Jámbor, stb. családok történetét. Az adatbázisomban már több, mint 16000 személy adata szerepel, azonban grafikusan (TNG) a dédszüleimtől kezdve a mai napig született személyeken túl, csak azok családfáját teszem közzé, akik ezt kérik! Miért csorvási Laurinyecz családról szól ez a lap? Csupán azért, mert mint minden parasztembernek a megélhetés alapja a FÖLD volt, s ma is az, elődeinknek abban a határban terültek el földjeik, amelyek az idők folyamán Soprony- és Csorvás pusztákról Csorvás önálló közigazgatási egységgé történt megalakulásakor ide "került". A falu közelsége is erre orientálta őket, itt intézték ügyeiket, ide jártak templomba, ide temetkeztek, stb. Ugyan Csabán is volt házuk, de egy idő után azokat feladták.

Mivel is kezdődött?
Elég későn ébredtem rá, hogy nem lesz kitől kérdeznem. A rokonságból csak három személyhez fordulhattam. Tőlük próbáltam megerősítést kapnom a gyerekkori élményeimből eredeztethető emlékképeimben lebegő kérdésekre.
Ezért mondom MINDENKINEK: addig kérdezd az öregeket, amíg van kitől!
Ezekre szerettem volna választ kapni többek között: Ki az a "csődörös"? Tényleg zsoldos katonák voltak a Lavrintz őseink? Tényleg volt "kutyabőrünk"? Ki volt a keresztapám, akivel "soha" nem találkoztam? Miért jártak anyai nagyszüleim lovaskocsival Soltvadkertre? És így tovább...

Köszönetet kell mondanom:
Családomnak, akik eltűrik hobbimat! Számtalan segítséget kaptam kutató társaimtól, Szlancsik László, Petrovszki Attila István és Borbély András János barátaimtól is.
Solymosiné Laurinyecz Mária néni "Emlékképek családunk életéből..." munkája került kezembe Zalai György nagybátyám jóvoltából, valamint William Lawrence (Laurinyecz Pál + Tóth Cz. Mária leszármazottja) családfa dokumentumai. Némely személy különös, vagy tragikus élettörténetét külön lapon találod meg!

Köszönöm a képeket Kecskeméti Erikának!
Vadvirág csokor
Created with WebSite X5
Vissza a tartalomhoz